torstai 25. syyskuuta 2008

"Meidän Vauva"

“Meidän Vauvalle päivä taas paistaa. Välistä koisii ja tissiä maistaa.

Neuvolakäynneillä alkaa parkuun. Jalat jos kantais niin juoksis karkuun.


Meidän Vauvasta siitä on moneen. Välistä tuo mieleen sinappikoneen.

Paksut on posket ja perunanokka. Välistä pettää mullakin pokka.

Erittäin harvoin käyttää pottaa. Jos pyyhkiä yrität se nokkaan mottaa.

Naamariin vetelee purkeittain Pilttiä. Asusteena käytä ei edes kilttiä.

Supussa aina on pienoinen suu. Ja siten se tisun imutus onnistuu.

Kulu ei koskaan tuntia montaa. Taas kun on korjattava vaipoista sontaa.

Itku jos aina ei korvissa sois. Niin asiat ei paremmin kai olla vois.”


terkuin Joosu ite:) Samulle, Petelle ja Patelle terkkuja!!

tiistai 9. syyskuuta 2008

"Tekstaripalstojen kavojenkohotus"

"En tiedä onko muiden paikkakuntien päivittäin ilmestyvissä ns. sanomalehdissä anonyymien nimimerkkien suosijoille varattu itsensä ilmaisemismuoto nimeltään “tekstaripalsta”? Ainakn kotikaupunkini Iisalmen Sanomista sellainen löytyy ja siitä aion tällä kertaa urputtaa.
Olenkin jo aikaisemmissa kirjoituksissani maininnut suhtautumisestani anonyymiutta kohtaan ja tehnyt kantani selväksi joten ei siitä enempää. Olen kuitenkin ryhtynyt panemaan merkille mitä eriskummallisempia valituksen ja ihmettelyn aiheita joita ihmiset tällaisilla tekstaripalstoilla käsittelevät.
Avovaimoni kertoi juuri, että jonkin aikaa sitten eräs, totta kai nimeltä mainitsematon, “tekstailija” oli päivitellyt sitä kuinka ihmiset yleensä ottaen pitävät verhoja ikkunoissaan, ja pohdiskellut, että liekö näillä verhollisten ikkunoiden takana piileskelevillä kenties jotain salattavaa? Voi herran jestas! Eräs toinen oli taasen tullut pitkän pohdinnan jälkeen siihen tulokseen, että alkoholistien pahin ongelma on se, että heidän täytyy juoda alkoholia. Hmmm....No, voisihan se tietenkin niinkin olla. Ja yleisintä kyseisen palstan materiaalia ovat viestit joissa ihmiset sättivät toisiaan henkilökohtaisista syistä. Soittaisivat hyvä jukara toisilleen ja puhuisivat suunsa puhtaaksi, koska yleensä viesteistä käy hyvinkin selväksi keitä niillä tarkoitetaan ja ketkä niitä lähettävät.
Kuitenkaan pääsyy tähän kirjoitukseen ei piile edellämainituissa “avautumisissa” vaan parannusehdotelmassa järjestelmän järkeistämiseksi ja turhanpäiväisten viestien vähentämiseksi.
Ensinnäkin viestiä ei pystyisi lähettämään kuin rekisteröidystä matkapuhelinnumerosta. Toisekseen viestissä tulisi käydä ilmi viestin lähettäjän nimi kokonaisuudessaan, joka tarkistettaisiin vielä varmuudenvuoksi. Uskon ja ainakin toivon, että tällainen järjestely saisi karsittua turhanpäiväiset “valitusviestit” pois ja vähentäisi “nipottamista” erinäisten, pääosin lainkaan “viestittäjälle” itselleen kuulumattomien asioiden suhteen. Myös harkinnan arvoinen parannusmenetelmä olisi viestin kappalehinnan nostaminen pilviin, joka mahdollisesti poistaisi turhien viestien yltiöpäisen lähettelyn.
Tällainen tekstaripalstan “kasvojenkohotus” saattaisi jopa lisätä lehden lukijakuntaa ja nostaisi lehden yleisimagoa, joka ainakin mainitsemani paikallisjulkaisun osalta on laskenut huimasti viimevuosien aikana. "

T. Joshua Samola. P.S Petelle terkkuja.

torstai 4. syyskuuta 2008

"Marsu maailmanmatkaaja"

“Eli Savossa marsu hyvätapainen.
Täynnä oli heinää tuo mursu pömppänapainen.
Nakattiin multiin heinäpellon maatumaan.
Vaan reinkarnaatioituikin Malesiaan.
Tuo marsu maailmanmatkaaja.

Kerran kaupungissa Kalkutan.
Katulampussa kaupan takapihan.
Katsoo fakiiri kun jokin liikkuu.
Hindumarsuhan se siellä kiikkuu.
Tuo marsu maailmanmatkaaja.

Olipa tiluksilla talonpojan.
Aikamiespoika Juntti-Pekan.
Katseessa näkymä harhainen.
hyttysmarsuparvin tapainen.
Nuo marsut maailmanmatkaajat.

Viimein päätyi suolle Malesian.
Lailla mainitun takapihan.
Löysi paikan niin rauhaisan.
Nurkan mangrovemetsän turvaisan.
Tuo marsu maailmanmatkaaja.”


T. Joosu