perjantai 5. joulukuuta 2008

Rikollinen mieli

Aivan ensimmäiseksi haluan tehdä selväksi, että tämän kirjoituksen tarkoitus ei ole provosoida, taikka millään muotoa yllyttää kirjoituksen sisältämiin toimiin.
Olen aina pyrkinyt elämässäni menemään siitä mistä aita on niin sanotusti matalin. Jos olen joutunut turvautumaan pyrkimysteni saavuttamiseksi rikolliseen toimintaan, olen sen itselleni suonut, kuitenkin huomioiden ettei lähi- taikka ystäväpiiriini ole siitä joutunut kärsimään. Koska nyrkkisääntö tällaisessa “rosvon elämässä” on se ettei kaveria käräytetä elikä “vasikoida”, sekä kaverin entistä/nykyistä muijaa ei “jyystetä”!
“Ja lestinheittäjähän se on kaikkien kaveri”, lainatakseni Kalevi Haapojan repliikkiä elokuvasta Häjyt. Tämä sääntö pätee tosielämässäkin. Kunhan muistaa ettei myy “lestiä” henkilöille jotka tiukan paikan tullen ovat laulamassa kytille mistä ovat viinaksensa saaneet. Tämäkin on valitettavasti jouduttu kantapään kautta oppimaan. Mutta oppihan ei ojaan kaada.
Olen aikaisemmin kertoillut näkemykseni siitä antaako tilaisuus luvan rosvoukseen. Ja Tässä vielä kiteytykseni edellämainitun tekosen perusteluksi, jota ainakin itse noudatan.
Elikä... Jos olen “huonossa hapessa” kaupungilla aamuyön tunteina tepastellut, ja kotimatka on alkanut painaa jaloissa siihen malliin, että olen nähnyt parhaaksi napata tienposkessa olevan, vartioimattoman, moottoriajoneuvon taikka polkupyörän. Olen sen siitä niinsanotusti “lainannut”, ja perustellut tekemiseni näin: Jos ajoneuvon oikea omistaja ei ole paikalla kaipaamassa ajokkiaan, ja huomaa menetyksensä vaikkapa seuraavana aamuna/viikon kuluttua/ei koskaan. Olen tehnyt itselleni palveluksen ja aiheuttanut rosvouksen kohteelle ainoastaan mieliharmia tai loven kukkaroon. Ja koska jo mainitsin sen etten koskaan aiheuttaisi vastaanvanlaista kärsimystä tuntemilleni ihmisille, en nää syytä huonon omantunnon kantamiselle. Samasta syystä en osaa tuntea surua itselleni tuntemattomien ihmisten kärsimysten vuoksi. Ja uskon, että moni henkilö on ainakin tästä viimeisimmästä kommentistani kanssani samaa mieltä. “Poissa silmistä, poissa mielestä.”
Jos löydän maasta 100 euron setelin, en helvetissä mene sitä minnekään palauttamaan. Sama pätee lompakoihin, joista maasta, toisten taskuista löydettyäni, poistan käteisvarat ja palauttelen luotto, ynnä muut kortit esim. pankkeihin joista sitten nostan niistä pankin lupaaman löytöpalkkion.
Samaa ideologiaa käytän muidenkin rahanarvoisten/itseäni hyödyttävien, esineiden suhteen. Jos joku on jättänyt autonsa ovet lukitsematta ja etupenkillä köllöttelee esim. kännykkä/läppäri, koen ettei kyseisillä esineillä ole omistajalleen kovinkaan suurta arvoa ja mikäli hän ne menettäisi, ei hän siitä pahastuisi. Jos kuitenkin asia olisi toisin ja tavaroiden omistaja tulistuisi ja ilmoittaisi joutuneensa rosvouksen uhriksi, mielestäni ainoastaan häntä pitäisi sakottaa, tyhmyydestä. Olisi lukinnut autonsa ja pistänyt arvoesineet näkymättömiin, kuten järkevien ihmisten on tapana tehdä.
Huumerikollisuuteen en ryhdy tässä pureutumaan, vaikkakin siltä saralta löytyisi myös pieniä vinkkejä ja oppeja, mutta niiden väärinymmärtämis mahdollisuus on huomattavasti helpompaa. Ja en halua yllyttää enkä moralisoida.
Eläinkunnassa ja evoluution edistymisen kannalta on täysin normaalia, että nopeat syövät hitaat ja älykkäämmät lajit ovat oppineet hyödyntämään itseään tyhmempiä, yleensä alempiarvoisia lajeja. Miksi siis me ihmiskunnan edustajat, emme saisi käyttää tätä samaa menetelmää maksimoidaksemme oman hyvinvointimme? Tällä en tarkoita kuitenkaan sitä, ja en myöskään suvaitse, että esim. kehitysvammaiselta varastaminen olisi mielestäni hyväksyttävää sen helppouden takia. Kuitenkin jos pöllimäni polkupyörä edellämainitsemani kaltaiselle henkilölle kuuluu, ja tämä minulle selviää vasta jälkikäteen, en silloinkaan saa siitä tunnontuskia.
Ja jos joku älypää nyt tämän kirjoituksen myötä saa minusta jotenkin rasistisen kuvan, niin ihan turhaa. En ole rasisti, enkä sellaiseksi nää syytä tullakaan. Tämä perustelu siksi, koska “nipottajat” ovat taipuvaisia viilaamaan pilkkua ja keksimään omien suppeamielisten näkemystensä turvaksi kaikenlaista paskaa.
Älkää ryhtykö rikollisiin puuhiin, jos ette ole valmiita kantaamaan vastuuta tekemisistänne, koska olipa kuinka hyvä rosvo tahansa, niin jonain päivänä hänkin kiinni jää. Tavalla tai toisella. Ja muistakaa, että varkaalta on vaikea varastaa ja kusettajan kusettaminen vaatii aika paljon:)

Terkuin Joshua Samola