maanantai 17. joulukuuta 2007

Hukkaanheitetty

Tää tarina kertoo eräästä kaverista joka me menetettiin joitakin vuosia sitten. Kaikki kävi liian äkkiä ja meillä ois pitänyt olla vielä pitkä yhteinen taival edessä. Nuorina me toisiimme tutustuttiin, puistoissa istuttiin ja jutusteltiin. Tehtiin monen laista hommaa. Osa oli pahempaa osa oli somaa. Pahaa sanaa en sinusta pysty sanomaan, ainoastaan tapahtunutta lopullista tekemättömäksi anomaan. Nähtiin yhdessä kesät, talvet, nyt jäljellä on vain mielessämme arvet. Arvet nuo koskaan parantumaan ei tulla voi, mut äänesi ja naurusi korvissamme soi. Tiedän, että suuri oli elämäsi halu. Ystävien kesken. Nyt kaukana on nuo päivät somat jotka takaisin ei tule. Tää kipale ei todellakaan ole mikään kuje. Se on tarina kaverista jonka elämänlanka loppuun paloi. Todeta voin vain jälleen kerran kera näiden sanoin. Kuten jo totesin alussa stoorin, pitkä olisi ollut vielä matkamme yhteinen. En tosiaankaan tiedä miks pitä käydä tässä näin. Mut muistomme sinusta on loppuun asti pitävä. Ihan oikeesti meillä on sua ihan helvetin ikävä.

Terveisin: Joosu ja kamut vuosien takaa.

sunnuntai 26. elokuuta 2007

Miksi evoluutiota pyritään estämään?

"Seuraava teksti on yhteenveto "lintukoto-agorassa" julkaisemastani jutusta. Tämä lopullinen versio sisältää alkuperäisen tekstin ja vastaukset esitettyihin kysymyksiin. Mikäli jollakulla tulee asian tiimoilta kysyttävää, toivon niin myös tehtävän. Valmistautukaa ottamaan askel kohti lopullista tarkoitustamme."


"Tässä sitä taas ollaan! Voi olla, että seuraavasta kirjoitelmasta moni herneen nenäänsä vetäiseekin ja syyttää minua suppeakatseisuudesta ja tiesmistä moraalittomuudesta, mutta koska tänne saa vapaasti mietteitään laittaa, niin tässä sitten yksi lisää.

Ensinnäkin minua ottaa päähän ns. “kettutytöt”. Kyseisellä nimityksellä tarkoitan kaikenmaailman luonnonpuolustelijoita jotka ilman minkäänlaista syvempää asiantuntemusta urputtavat mistä milloinkin. Viimeksi törmäsin tällaiseen tapaukseen etsiessäni internetistä tietoa skinny-marsuista. Niille jotka eivät tätä lajia tunne kerrottakoon, että se on yksinkertaisesti kalju/miltei karvaton marsurotu. Tämä tyttönen hakkui kyseisen elikon omistajia/kasvattajia moraalittomiksi mutanttien hoivaajiksi. hänen mielestään on väärin jalostaa sisäsiitoksen avulla uusia, ehkä joskus jopa oudonkin näköisiä, otuksia. Ei tyttö tullut ajatelleeksi, että lähes tulkoon kaikki, mukaanluettuna kainalossaan kiehnäävä kiinanpalatsikoira,on samaisen sukurutsauksen aikaansaannosta. Jokainen helvatan hevonen jolla Villivarsaa lukevat tuittupäät maneeseissaan kirmaavat ovat myöskin sen salaperäisen geeniteknisen pelehtimisen tuotoksia. En usko että maailmassa juuri mikään kesytetty eläinlaji ei jossain vaiheessa kehitystään olisi joutunut pariutumaan sukulaisensa kanssa aikaansaadakseen lempeämmän, ihmismieltä/silmää miellyttävämmän lopputuloksen.

Tästä pääsemmekin itse otsikon viittaamaan aiheeseen. Miksi ihminen ei saisi vaikuttaa evoluution kulkuun? Olen kuullut monenkin sanovan, ettei ihmisen pitäisi leikkiä Jumalaa vaan antaa kaikkien kukkien kukkia siinä muodossaan kuin ne ovat tänne alunperin syntyneet. Paskanmarjat! Jos Jumala olisi meidän niin halunnut toimivan, ei Hän meille avaimia noihin monimutkaisiin geenilukkoihin olisi antanut ja näin ollen estänyt meitä koskemasta “sinikopioihinsa” joita ei tulisi muunneltavan. Ihminen on eläimen Jumala! Kysymys: “Miksi pelkäämme jumalaa?” Vastaus: “koska Hän voi päättää päivistämme!” Näin voimme mekin eläinten osalta. Ja se mikä on rahalla ostettavissa, on ostajansa orja! Isäntä päättäköön mitä orjallaan tekee!“ Jos leijona kaivaa savannille kuopan jonne se raahaa elävänä antilooppeja joita se ruokkii ja juottaa, pitäen nämä elossa pahanpäivänvaralle, ei tätä leijonaa pidetä moraalittomana vaan uskomattoman älykkäänä, suorastaan ihmeellisenä ja kauniina luontokappaleena. Jos ihminen ahtaa lehmät navettaan tai kanat häkkiin ei häntä pidetä säästäväisenä ja etukäteisviisaana vaan rääkkääjänä. En tarkoita, että kaikki ajattelisivat näin, mutta tämä kirjoitelma olikin osoitettu niille jotka puhuvat näistä asioista ajattelematta ensin kokonaisuutta. Ihminen on laji siinä missä muutkin. Se voi olla viisain ja kehittynein, mutta uskokaa tai älkää, vaikka me kuinka muita lajeja sortaisimme, emme Me täällä tule viimeisenä olemaan. Ehkäpä ihmiskunta on evoluution uusi keino päästä turhista maapalloa kuormittavista lajeista. Ja kun Me olemme työmme tehneet evoluutio neroudessaan siirtää meidätkin syrjään. Onhan näin käynyt ennenkin rakasta planeettaamme aikaisemmin hallinneille lajeille. Niin siis kun sanoin ihmisen olevan evoluution keino päästä maapalloa kuormittavista lajeista, tarkoitin, että ihminen itsessään on kuin aids, joka sekin muuten on mitä ilmeisimmin evoluution keino päästä ihmisestä. Ihminen on ihanteellinen ratkaisu maapallon lajirikkauden nollaamiseen, koska tuhottuaan kaiken hän lopulta tuhoaa itsensä, mutta on kuitenkin jotakin unohtanut. Mitä? Sitähän me emme tiedä, mutta siitä on sikiävä uusi, uljas eliökunta jonka päämieheksi lopulta jokin laji jälleen päätyy ja aloittaa oman ristiretkensä tämän planeetan herruudesta.

Rapuihin ja jäniksiin tulee rutto jos niitä liikaa samalla alueella alkaa olemaan. Ja liikakansoittumisestahan on puhuttu jo pitkään. Ja tottahan toki rapatessa roiskuu, eli kun geenimuuntelua harrastetaan saadaan joskus aikaan epäkäytännöllisiä, mutta hauskan esim. näköisiä tai hajuisia tuotteita joita sitten aletaan oman ihmismielemme mukavuudenhalua ylläpitääksemme lisäjalostamaan ja näin saadaan vaikka noita skinny-marsuja.Tuskin niilläkään, on mitään tuon tärkeämpää virkaa, mutta mikäli Andien alkuperäiskansalaiset haluavat välttyä ikävältä karvan-kalttaukselta, kehoitan heitä vaihtamaan ruokapöytäänsä päätyvien elikoiden karvaiset muunnokset kaljuihin serkkuihinsa;)

Sukupuuttoonkuoleminen on täysin odotettavissa oltavaa evoluution etenemiseksi. Ajattelitko, että planeetallamme säilyisi ainiaan sinne kerran kehittyneet lajit? Jos jokin laj kuolee sukupuuttoon, tai pelkästään alueellisesti, tulee tilalle toinen vastaava ylläpitämään tasapainoa. Ihminen tasapainottaa omalla käytöksellään luontoa. Sitä voi olla vaikea huomata äkkiseltään, mutta mietipä kuinka vähän aikaa ihminen on tämän pallukan pölyjä pureskellut verrattuna vaikka dinosauruksiin. Minne on kirjoitettu että olemme tulleet tänne jäädäksemme? Valtakautemme saattaa kestää vain muutaman miljoonan vuoden jos sitäkään, jonka jälkeen jokin tulee ja korvaa paikkamme. Uskon että, evoluutiolla on vain yksi suunta jota ei laaja- tai suppeamittaisesti muuteta, ja se on suunta vie eteenpäin. Ajatelkaa maapallon lajikehitystä syklimäiseksi, joka alkaa aina uudestaan tietyin, sinäänsä epäsäännöllisin, väliajoin ja välttää aikaisemmat virheensä. Ainoastaa näin voidaan saavuttaa täydellisyys johon evoluutio, kukaan ei vastaan voi väittää mikäli ymmärtää mitä itse sana merkitsee, vääjäämättä tähtää.Ihminen on osa luontoa! Ei ole kahta eri kokonaisuutta joista tonen olisi luonto ja toinen ihminen. Ihmisen kehitys on osa evoluutiota ja välttämätöntä sen etenemiselle. Jos näin ei olisi niin miksi ihminen olisi kehittynyt? Ei kai evoluutio ole kuin tohtori Frankenstein, joka hulluudessaan olisi luonut itsensä tuhoavan lajin. Ei ei! Kyllä tällä kaikella on tarkoitus.

Ja ei kai jänisten turkinvärin muuttumisen pitäisi huono asia olla. Toivotaan vain että se tapahtuu tarpeeksi nopeasti, muuten metsiemme ja tuntureidemme öistä maisemaa koristaa turhankin kirkkaat “valopilkut.”;)
On totta ettei evoluutiolla ole muistia, mutta ei sitä tarvitakaan jos tietyt ominaisuudet ovat ajan saatossa karsiutuneet pois tai vahvistuneet, kummin vain. Jos heitän tikkatauluun tikan numeron 10 kohdalle ja sen jälkeen kyseinen numero taulusta poistetaan, en seuraavalla heitolla enää sitä voi saada;)
Asiaan vaikuttaa suuresti mikä moisen sukupuuton aiheuttaisi. Onhan mahdollista, että samanlaisia lajeja kehittyisi, mutta täysin epätodennäköistä. Seuraavan massasukupuuton jälkeen olosuhteet olisivat jälleen toiset ja näin ollen lajitkin kehittyisivät toisin. Ajan saatossa ja massasukupuuttojen lisääntyessä, myös maapallon voimavarat ehtyisivät ja olosuhteet planeetalla muuttuisivat yhä karuimmiksi. Näin ollen kymppi voisi taulussa pysyäkin, mutta sen arvo ja näin ollen yhteenlaskettaessa muun pisteytyksen kanssa vaikutus lopputulokseen olisi muuttunut. Jos muut numerotkin olisivat saaneet uudet arvot, lopputulos voisi kyllä lopulta sama ollakin. Ja uusien arvojen myötä esim. numerot 5 ja 8 voisivat omata letaalit geenit ja näinollen tulosta 13 ei syntyisi. Ennen vastaavat perimät olisivat pystyneet olemaan vaikkapa luvuilla 1 ja 3 jolloin 4 olisi jäänyt kehittymättä, tai yksilö olisi ollut marto. Hullunkurista.
Jokaisella helvetin taivaankappaleella on päättäjäispäivänsä ja se pätee myös maapalloon. Seuraava todennäköisin massasukupuuton syy on ydintuho, joka varmasti vaikuttaa elinolosuhteisiin ja tällä tarkoitan olojen muuttumista karummaksi. Ajattelepa nyt vaikka sademetsiä, napajäätiköitä, valtameriä jne. Kyllä niiden muuttuminen tai tuhoutuminen vaikuttaisi aika monenkin lajin lopulliseen häviämiseen, ja eivätkä ne aikojensaatossa samanlaisiksi kehittyisi. Mitä ihmettä jänis valkoisella suojavärillä tekee jos ei ole lunta tai muuta valkoista elinympäristöä. Näin ollen lumettomassa, uudestimuokkautuneessa maailmassa olisi suojaväriltään valkoisia lajeja? Älytöntä! Ja voimavaroista vielä sen verran että, koska ihminen, kuten jo mainitsi, on yksi saatanan eläin laji siinä missä mursu tai laulurastas. Ei hän esim. öljyn, jota maapallon voimavarana pidän, loputtua pystyisi tulevaisuudessa sitä hyödyntämään. Pahin uhka kuitenkin piilee viherhiukkasia omaavien organismien kaikkoamisessa, ja eihän ne sademetsät maapallon keuhkoina toimi. Kyllä ne valtameret sen asian hoitavat, joten niiden saastuminen tai vittu vaikka jäätyminen estäisi yhteyttämisen, jonka jälkeen jokainen tietää minkä elämälle olennaisen yhdisteen nauttiminen olisi mahdotonta. Vai ei planeettojen voimavarat ajanmittaan ehdy? heh!

Ja ei se evoluutio virheistään opikaan. Se nyt vaan on niin, että jos jokin lakkaa täydellisesti olemasta ja vie mennessään entisen, kaikkein pienimmätkin dna-jäänteet, ei vastaavaa kokonaisuutta enää pysty kehittymään. Ja nyt puhutaan maapallon ominaisuuksista, muiden taivaankappaleiden kohtaloon en ryhdy puuttumaan. Tarvittaisiin kokonaan uusi maapallon syntyprosessi jotta saataisiin evoluutio ja kokonaisuudessaan planeetan tietynsuuntainen kehittyminen aikaiseksi. Ja minusta kun pahasti tuntuu, että ei tämä maapallo enää “uudelleensynny” vai liekö maankamaramme kenties hindu?

Terveisin Joshua Samola

maanantai 20. elokuuta 2007

Mä kalsarit jalassa kuljen pitkin katuja!

Heips!

Tämä kirjoitus on omistettu nimeltämainitsemattomalle iisalmelaiselle naishenkilölle, joka oli käynyt isäni juttusilla K-kauppa "Mehevässä" Iisalmessa 20. päivä 8. 2007.Tarkasta juttujeni todenperäisyys ennen epämääräisten juorujesi levittämistä.Edellämainitussa kirjoituksessani henkilö "Ana" on miespuolinen lapsuudenystäväni 23:n vuoden takaa, joka oli käymässä jyväskylässä menneen suven juhannuksena. Jos kuulen itsestäni vielä vastaavien paskapuheiden julkilausumia, lähestyn teitä herjaussyytteellä!

Ystävällisin terveisin: Joshua Samola

P.S. Jatkan mauttomien juttujeni julkaisemista íhan vain teidän kiusaksenne.

perjantai 27. heinäkuuta 2007

Epelien maihinnousu.

Hiijohoi!

Olen jo pitkään (vuosia) pohdiskellut kirjan kirjoittamista. Kyseinen nide tulisi sisältämään elämänkerrallisia otteita vuosien varrelta esikuvanaan omakohtaiset kokemukseni. Osittain fiktiota ja osittain faktaa. Pääosissa itse ja sekopäiset narkomaani/alkoholisti/sekakäyttäjä kamuni. Aino ongelma on vain se että en jaksa kirjoittaa sitä. Olisi helpompi sanella se nauhalle ja antaa jonkun muun hoitaa kirjoitustyö. Joka tapauksessa tapahtumien ajoitus oikeaan kaavaan olisi vaikeaa koska suurinosa tapauksista jotka kirjan sivuille ihmisiä huvittamaan päätyisivät on alunperin toteutettu enemmän tai vähemmän jonkin aineen vaikutuksenalaisena. Tämä taas luo sisältöön tietyn asteisen fiktiivisyyden. Mikä ei kuiteskaan lie pahasta. Kirjan nimeksi tulisi yllämainitsemani "Epelien maihinnousu". Palaan asiaan uudemmankerran kunhan olen asiaa lisää hautonut. Hips!

maanantai 23. heinäkuuta 2007

Huhhahhei Mensa järjen vei!

Joo-o! Nyt sitten iski kerralla kaamea onnistumisten ylikuormitus. Pääsin Mensaan tuloksella 156 24:n keskijakaumalla. Raja jonka taakseni jätin kulki 148:ssa. Keksin myös uuden suomenkielen sanan joka kieliopillisesti olisi korrekti ja pituudellaan pääsisi ennätysten kirjaan. Olen Guinnessille jo alustavan ehdotelman lähettänyt, johon he myöntävästi vastasivat. Muutama kuukausi menee että se vahvistetaan ja käsitellään lopullisesti. Siis se sana on "punavatsakaliforniansalamanterivoileipäkakkulapiollisellakaan". Sanan tarkemman selityksen voi tarkastaa: "Lintukoto" nimisestä älykkyystestejä sekä muita oveluuksia sisältävästä sivustosta hakusanalla "suomenkielen pisin "hassu" sana. Onneksi olkoon Joosu. Sinä se et ihan tylsäpäinen "sanaseppo" olekaan! Otin myös uuden tatuoinnin. Pikku Myy seistä töröttää vasemmassa kämmenpöydässäni tuulenpuuskat ympärillään hyrräten. Ei pitäisi antaa itselleen liikaa suosionosoituksia moisten saavutusten tiimoilta, mutta kun muutakaan tekemistä ei ota keksiäkseen. Siispä jatkan vanhaan, tuttuun tapaan erillaisten erityisominaisuuksia vaativien puhdetöiden tekemistä ja maailmanvalloitukseni loppuun saattamista. Hyvää yötä.

sunnuntai 1. heinäkuuta 2007

Heinäkuu muistuttaa itsestään nuhan muodossa. Heinänuhan! Hahahahaa!

Juhannus meni ihan ok. Jopa selvinpäin, johtunee siitä että join viikon ennen sitä putkeen ja kunto ynnä rahat oli loppu. Törmäsin oudosti "Anaan" kaupungilla ja vietimme muistojen täyteisen yön hotelli Alexandriassa. Varmaan eka kerta viiteen vuoteen kun juteltiin kunnolla. Noh siitä se sitten seuraava päivä koitti ja sain turpaani tuntemattomalta henkilöltä myös tunnistamattomaksi jääneestä syystä. Sekopäitä nyt aina riittää. Juttu rosikseen ja massit mulle. Sopii kuvioon:) Aloitin käymään akupunktiossa juomisen takia ja ihmekumma siitä on ollut apua. Liekö vaikutus placebomainen vai mikä mutta samapa tuo kunhan auttaa. Vuosien 1998-2006 välinen "putki" riittänee sammuttamaan janoni joksikin aikaa. Pitänee yrittää välttää esim. sipsejä ettei suu pääse jälleen kuivumaan:)

tiistai 29. toukokuuta 2007

Ja pian koittaakin kesä.

Kesäkuuta kohti käymme mielin kirkkain.
Soi korvissamme sirinä kaukainen tuo heinäsirkkain.
Pellon laidassa pian lehmä tuo ruohoa taas syö.
Maajussi talikkonsa jälleen paskatunkioon lyö.
Ei päällään mies pololla ole paitaa lain.
Myös mieleltänsä järkkyneen kuvan hänestä mie sain.
Ei tiluksiltaan naista löydy laisinkaan.
Siis tyytyminen on hänen jälleen vasikkaan.
Nyt taitaa jäädä kirnuamatta kokonansa voi.
Kun navetasta syntisestä kiimahuudot soi.

keskiviikko 23. toukokuuta 2007

Rieska tuli taloon.

Jeeps!

Ja nyt 19.5. lauantaina meille tuli sitten toinen sötjöskoira "Rieska" Rakkautta vain me tunnemme ja Lötjönen samoin. Hän on huomattavasti pienoisempi kuin Sötjös ja aivan sekava. Hädintuskin osaa kävellä. Erikoisuutenaan pikkusormen paksuiset kakat. Haju on sama kuin Sötjösen sonnissa. Pääasiassa nukkuu ja kisailee Lötjösen kanssa. Hän on "KIKKELSON" tai "RUNKMAN".

tiistai 8. toukokuuta 2007

Pojat tahtoo pitää hauskaa!

Olipa kerran Mies joka meni metsään. Marjoja poimimaan päätynyt oli miekkonen tää. Aikansa varvikossa konttailtuaan mustikassa oli nenänpää. Vaan asustipa saloilla noilla muuan erakko oudon moinen. Liekö tuo ihminen lainkaan vaiko loinen. Tiirasi marjamiestä takaa puskan. Ajatteli mielessään ummetuksen tuskan. Ryntäsi kimppuun miehen kankun. Pökkäsi pesään tuhdin lankun. Mies tuosta huusi "Nytten mä suutun!" "Häivytkös siitä tai nuohoan sinunkin luukun!" Sattui siis näin kesällä kerran. Aikoihin noihin kun tapasi Paula sen Koivuniemen-Herran.

Että tämmöstä.

lauantai 21. huhtikuuta 2007

Viikonloppua vietän mä.

heps vaan!

Olen koko viikolopun kuunnellut Jefferson Airplanen "white rabbit" biisiä ja tutkiskellut "Liisa ihmemaassa" ideologiaa. Päätin ottaa vasempaan kämmen selkään kani-tatuoinnin. Onkohan siinäkään mieltä? Eipä noissa edellisissäkään pahemmin. Pitäs jaxaa lukea sitä perhanan geeniteknologiaakin, mutta eipä tuo vielä ole oikein iskenyt. Pitänee lähteä nukkumaan kun tuo kellokin jo 02.00 kohta on.

torstai 19. huhtikuuta 2007

Helvatan suomi24!!!!!

Jee jee! Ei niistä skinny-geenin kantaja marsuista sitten saakaa risteyttämällä tavallisen kanssa skinnyjä, vaikka niin luvattiin. Voe voe! Noh, ei muuta kuin toista kantajaa haalimaan. Tai kerralla skinny... Ja taas oli tullut jotain paskaa, huumejuttua suomi24:lle. Siellä ne tädit ja sedät kirjoittaa kokemuksen syvällä rintaäänellä, kuinka täytyisi elää, että täyttäisi yhteiskunnan meille asettamat kriteerit. ÖRGH! Mutta tokkopa nuo tuosta tokenee vaikka kuinka vastaan väittää. Vanhoilla pieruilla kun on tapana haista pahimmalle. Ja eivät haihdu vaikka kuinka tuulettaisi.

tiistai 17. huhtikuuta 2007

Kadonneen geenin metsästys. osa I

Jaahas. Tänään näyttääkin olevan ensimmäinen blogituspäiväni. Noh, eipä kummoisia sattunut. Etsiskelin netistä tietoa skinny-marsujen geenistöstä. Lopultahan se selvisikin, että resessiivinenhän se skinny geeni on. Aurinko vaan paistelee ja ilma lämpenee, mikäs tässä siis ollessa.